Francesc de Borbó i Farnese

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSa Altesa Reial
Francesc de Borbó
Infant d'Espanya
Biografia
Naixement21 de març de 1717
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mort21 abril 1717 Modifica el valor a Wikidata (< 1 any)
Madrid
Causa de mortConvulsions provocades per una infecció d'erisipela
SepulturaMonestir d'El Escorial 
Altres
TítolInfant d'Espanya Modifica el valor a Wikidata
FamíliaBorbó
ParesFelip V d'Espanya
Isabel Farnese
GermansCarles III d'Espanya, Maria Anna Victòria de Borbó, Felip I de Parma, Maria Teresa Rafaela de Borbó, Lluís de Borbó i Farnese i Maria Antònia de Borbó Modifica el valor a Wikidata
ParentsLluís I d'Espanya (germà consanguini)
Felip Lluís de Borbó (germà consanguini)
Felip Pere de Borbó (germà consanguini)
Ferran VI d'Espanya (germà consanguini) Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
mort essent infant Modifica el valor a Wikidata

Francesc de Borbó i Farnese (Madrid, 21 de març de 1717–ídem, 21 d'abril de 1717)[1] va ser un infant d'Espanya mort al poc de néixer. Va ser el sisè fill de Felip V d'Espanya, el segon de les seves segones núpcies amb Isabel Farnese, després del futur Carles III.

Va néixer a la vila de Madrid el 21 de març de 1717, fill dels reis Felip V i Isabel Farnese. La seva vida va ser molt curta, ja que havent passat poc més d'un mes del seu naixement, exactament trenta-sis dies,[2] l'infant va morir durant unes convulsions provocades per una infecció d'erisipela a la pell.[3] La seva mort es va produir el 21 d'abril de 1717. Pocs dies més tard, el 24 d'abril,[4] les despulles de Francesc van ser traslladades des de la capital fins al Reial Monestir de San Lorenzo de El Escorial, on van ser enterrades al Panteó dels Infants.[5][6] Malgrat la mort d'aquest infant, ben aviat la reina va tornar a quedar embarassada i l'any següent va donar a llum a la infanta Maria Anna Victòria.[2]

Referències[modifica]

  1. Robles, Carlos «Los infantes de España bajo la ley sálica». Anales de la Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía, vol. X, 2007, pàg. 315.
  2. 2,0 2,1 Flórez, Enrique. Memorias de las Reynas Catholicas de España... (en castellà). vol. II. Madrid: Oficina de la viuda de Marín, 1790, p. 1015. 
  3. Kuethe, Allan J.; Andrien, Kenneth J. The Spanish Atlantic World in the Eighteenth Century: War and the Bourbon Reforms, 1713-1796 (en anglès). Nova York: Cambridge University Press, 2014, p. 58. 
  4. Madoz, Pascual. Diccionario geográfico-estadístico-histórico de España y sus posesiones de ultramar (en castellà). Tom VII. Madrid: Est. Literario-Tipográfico de P. Madoz y L. Sagasti, 1830, p. 537. 
  5. Descripción histórica y artística de los Reales Sitios de Aranjuez, San Ildefonso y del Monasterio del Escorial (en castellà). Madrid: Imprenta de Don Vicente de Lalama, 1844, p. 98. 
  6. Marín Pérez, Andrés. Guía histórica descriptiva del Monasterio de San Lorenzo de El Escorial (en castellà). Madrid: Imprenta de Fortanet, 1907, p. 58.