Gundadalur

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Gundadalur
Imatge
Dades
TipusEstadi de futbol Modifica el valor a Wikidata
Construcció1911 Modifica el valor a Wikidata
Obertura1911 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTórshavn (Illes Fèroe) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióStreymoy Modifica el valor a Wikidata
Map
 62° 01′ 10″ N, 6° 46′ 52″ O / 62.019349°N,6.781139°O / 62.019349; -6.781139
Activitat
Propietat deTórshavn Modifica el valor a Wikidata
Capacitat màxima5.000 Modifica el valor a Wikidata
ClubHavnar Bóltfelag Tórshavn Modifica el valor a Wikidata

Gundadalur és el nom d'una zona esportiva de Tórshavn, capital de les illes Fèroe. Hi ha tres camps de futbol i altres instal·lacions esportives. És el lloc on hi ha l'estadi nacional de Tórsvøllur.

Estadi de Gundadalur[modifica]

Vista general de la zona esportiva de Gundadalur.

L'estadi de Gundadalur va fer la funció d'estadi nacional de les Illes Fèroe fins a la construcció l'any 1999 del Tórsvøllur. Està situat al costat oest del nou estadi nacional i va ser inaugurat el 1911. Consta de dos terrenys de joc: el camp superior (Ovari vøllur) és el camp principal utilitzat per als partits de primer nivell i és el terreny de joc del HB i el B36,[1] tot i que també acull els partits d'altres equips feroesos a les competicions europees; el camp inferior (Niðari vøllur), s'utilitza principalment per a entrenaments i s'hi disputen partits de nivell inferior. És el terreny de joc del Undrið FF, i ho va ser també del Giza/Hoyvík fins al 2017.

Instal·lacions[modifica]

A la mateixa zona hi ha dos pavellons esportius. El Høllin á Hálsi és el més antic; construït el 1970, es troba just a sobre del Tórsvøllur i és propietat del municipi de Tórshavn des del 2004.[2] Gundadalshøllin és el nom de l'altre pavelló situat al costat sud del Høllin á Hálsi. Les dues sales esportives s'utilitzen principalment per als partits d'handbol i voleibol, tot i que també es fan servir per a altres esdeveniments públics, no relacionats amb l'esport. El Gundadalshøllin és propietat dels clubs de handbol Neistin i Kyndil, i del club de voleibol Fleyr.

També hi ha una zona de natació que es va construir el 1984. Té una piscina de 25 metres de longitud amb sis carrils i unes altres tres piscines: una de fonda i dues més no tan profundes, destinades principalment als infants.[3]

Hi ha un pavelló gimnàstic en una sala al costat nord-est del Tórsvøllur; es diu Fimi i és propietat del municipi de Tórshavn. A l'exterior de la banda oest de l'estadi de Gundadalur hi ha una sala esportiva per a jugar a bàdminton que es diu Badmintonhøllin. Al nord de la sala per al bàdminton, hi ha un camp de tennis. Finalment també hi ha una pista d'atletisme anomenada Tórsbreyt.

Referències[modifica]

  1. «Gundadalur» (en anglès). Nordic Stadiums. [Consulta: 8 gener 2020].
  2. «Um høllina» (en feroès). Høllin á Hálsi. Arxivat de l'original el 2013-01-24. [Consulta: 8 gener 2020].
  3. «Um svimjihøllina» (en feroès). svimjihollin.fo. Arxivat de l'original el 2020-09-21. [Consulta: 8 gener 2020].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Gundadalur