Vés al contingut

María Páramo del Rincón de la Peña

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaría Páramo del Rincón de la Peña
Biografia
Naixement2 febrer 1592 Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mort17 octubre 1660 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Ocupacióreligiosa cristiana Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde dels Agustins Recollectes Modifica el valor a Wikidata

María Alonso del Páramo del Rincón de la Peña (Madrid, 2 de febrer de 159217 d'octubre de 1660), més coneguda pel seu nom religiós María de San Ignacio, va ser una religiosa agustiniana i escriptora castellana.

Va néixer a Madrid el 2 de febrer 1592, filla de Juan Alonso Páramo del Rincón i d'Ana María de la Peña.[1] Òrfena de mare, el seu pare, que servia com a soldat al rei, va deixar Páramo al servei de la comtessa de Puñonrostro. A la seva joventut va sentir la vocació religiosa de la mà de la mare Mariana de San José, que estava fundant un convent d'agustinianes recol·lectes a Valladolid. Prèvia comunicació a la comtessa, va prendre l'hàbit i fou admesa a l'orde el 2 de febrer de 1611.[2][3]

Va passar per diversos convent de l'orde, com els de Castilleja de la Cuesta o Carmona.[1] Va ser priora diverses vegades, essent un dels seus mandats de dotze anys, i també serví com a sotspriora i mestra de novícies, càrrecs en els quals va sobresortir per la seva virtut i saviesa. Al llarg de la seva vida també conreà la pintura, el dibuix, el brodat i l'escriptura; a la seva mort es van trobar diversos llibres de caràcter religiós escrits per ella titulats Suspiros del alma a Dios, Protestaciones de la fe, Peticiones al Señor i Sacrificios de su alma y cuerpo.[2][3]

Afectada de càncer a la boca i la gola,[1] va morir després d'un llarg període de malaltia, el 17 d'octubre de 1660.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). Tom IV. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1791, p. 49-50. 
  2. 2,0 2,1 2,2 Ballesteros Robles, Luis. Diccionario biográfico matritense (en castellà). Madrid: Ajuntament de Madrid, 1912, p. 14-15. 
  3. 3,0 3,1 Castellanos de Losada, Basilio Sebastián (Dir.). Biografía eclesiástica completa (en castellà). tom XVI. Madrid: Imprenta de D. Alejandro Gómez Fuentenebro, 1863, p. 707-708.