Usuari:Cp-grup2

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Hiragana
Aquest viquipedista forma part del Viquiprojecte Estudiants.

des de l'Hospitalet de Llobregat

Santa Eulàlia[modifica]

Situació[modifica]

Santa Eulàlia és un barri de l'Hospitalet de Llobregat, dins l'àrea metropolitana de Barcelona. Està classificat territorialment dins del Districte III, juntament amb el de Gran Via Sud. Limita a l'est amb la ciutat de Barcelona, amb la que comparteix el carrer de la Riera Blanca, al nord amb el barri de La Torrassa, a l'oest amb els barris de Sant Josep i El Centre, i al sud amb el Gornal, Gran Via Sud i el Districte Econòmic.


Característiques[modifica]

El barri experimenta des dels anys noranta una gran transformació urbanística amb la construcció d'equipament urbà aprofitant terrenys abans dedicats a l'activitat industrial. El carrer de Santa Eulàlia i l'avinguda del Carrilet són els centres neuràlgics i de comunicació. El barri compta amb una escultura de l'artista Josep Mª Subirachs, coneguda popularment com “la Pinça”, degut a la seva peculiar forma, i que dóna la benvinguda a la ciutat quan s'entra per la carretera de la Bordeta. En realitat representa la creu del martiri que va patir la santa (Santa Eulàlia de Provençana). Existeix també una església d'estil romànic del segle xii, que porta el nom de la santa que identifica el barri, i que fou restaurada en el segle xviii;al seu voltant es situen els orígens de tota ciutat. Aquesta església està situada a l'extrem occidental del barri.


Transport Públic[modifica]

El barri té parades de metro -Santa Eulàlia- i de FF Catalans -Ildefons Cerdà i Europa/Fira-, a més de la xarxa d'autobusos urbans i interurbans que circulen pels seus carrers. En un futur passarà també pel barri la L9 amb diverses estacions.

Dades del barri[modifica]

Superficie 1,19 km2 Població 40.776 habitants Densitat demogràfica 29.754 hab/km2




"Usuari escolar"

des de l'Hospitalet de Llobregat

Les Planes[modifica]

Situació i Característiques[modifica]

Les Planes és un barri de l'Hospitalet de Llobregat, a l'àrea metropolitana de Barcelona. Està classificat territorialment dins del Districte IV, amb La Florida. Limita amb el barris de La Florida, Collblanc, La Torrassa, Pubilla Casas, Can Serra i Sat Josep. És un barri que va néixer a partir de les migracions arribades al llarg de la dècada dels anys seixanta, i que es caracteritza per l'activitat comercial, com les avingudes del Masnou i Miraflores, i les zones de bars i tapes al voltant del tradicional mercat dels Pajaritos. També la plaça Ibiça és un altre important espai d'encontre veïnal, i el parc metropolità de Les Planes és el més extens de la ciutat. És precisament aquesta zona verda la que dóna nom al barri que creix a l'entorn, malgrat mantinguin diferències de caràcter administratiu.


Transport Públic[modifica]

El barri està comunicat amb la resta de la ciutat gràcies als autobusos i amb la estació de metro Florida -línia I-.


Dades del barri[modifica]

Superficie 0,39 km2 Població 16.277 habitants Densitat demogràfica 38.545 hab/km2 (dades del 2006)



"Usuari escolar"

des de l'Hospitalet de Llobregat

Gran Via Sud[modifica]

Situació i Característiques[modifica]

Gran Via Sud és un barri de l'Hospitalet de Llobregat, a l'àrea metropolitana de Barcelona. Classificat territorialment al Districte III, juntament amb Santa Eulàlia i el nou Districte Econòmic. Ara per ara, és el barri més petit de la ciutat, tant des de l'aspecte de tamany com demogràfic. L'integren les vivendes que es troben al sud de l'avinguda de la Gran Via de les Corts Catalanes en el seu pas per l'Hospitalet de Llobregat. Limita amb Barcelona, El Gornal i Santa Eulàlia. La vida ciutadana es mou al voltant de la plaça dels Veïns, un nou espai urbà on s'ubiquen l'oficina municipal dependent de la Regiduria del Districte, així com també la Comissió de Festes i l'Associació de Veïns, entitats amb objectius ambiciosos: dinamització del barri, defensa i reivindicació de la millora de la qualitat de vida del barri i dels que en ell hi viuen. Aquesta tasca ha donat els seus fruïts, i avui la reivindicació s'ha materialitzat en un barri ben estructurat i amb protagonisme progressiu dins la xarxa ciutadana de l'Hospitalet. Malgrat tot són moltes les veus que s'aixequen contra els projectes que s'estan desenvolupant en aquesta àrea, dins del Pla Estratègic l'Hospitalet-2010. De fet argumenten que mentre s'està reconvertint la zona en un àrea “high tech”, molt dels problemes de l'obscur passat de misèria continuen encara amagats darrera la pantalla dels nous edificis i urbanismes. La reforma promoguda des de l'administració autonòmica i la local costarà 86 milions d'euros i vol convertir-la en un passeig de quasi 3 km i amb la gran plaça d'Europa, un “centre direccional” de 335.000 m2 de sostre en les confluències dels carrers Amadeu Torner i Gran Via. Finalment, als antics aquarteraments de Lepant s'aixeca el macro-projecte de la Ciutat judicial, amb onze edificis de vidre reflectant. Com indica la propia Generalitat: El Conveni estableix un seguit de criteris que han de guiar la reordenació d’aquesta àrea, entre els quals cal remarcar: Prolongar la transformació de l’avinguda de la Gran Via continuant amb la pauta bàsica d’intervenció actual aplicada al primer tram entre els carrers de l’Escultura i de Miguel Hernández. Permeabilitzar l’avinguda de la Gran Via en sentit nord/sud i fer possibles nous desenvolupaments urbanístics a les seves façanes, amb la incorporació d’usos i paràmetres d’edificació més d’acord amb el caràcter urbà previst per a aquesta via. Preservar una reserva suficient d’espai lliure per constituir un corredor paisatgístic i amb capacitat de connector natural al llarg del riu Llobregat. Atorgar una rellevància en l’ordenació proposada a les masies existents que formen part del catàleg del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet de Llobregat (PEPPAL’H). Introduir nous usos, en especial pel que fa a l’activitat econòmica. Procurar que els projectes de les infraestructures continguin mesures per a la seva integració paisatgística i minimitzar els impactes ambientals actuals i futurs.


Transport Públic[modifica]

De moment el barri, a més de connexió amb l'autobús i el Trambaix-Can Rigalt,, compta amb l'estació dels FF Catalans de Ildefons Cerdà; amb el temps gaudirà també de la línia 9 del metro.


Enllaços[modifica]

http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/actuacions/departament/remodelacions/granvia/europa.jsp

http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/actuacions/departament/remodelacions/granvia/ciutat.jsp

http://www.consorcigvhospitalet.com/

http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/actuacions/departament/remodelacions/granvia/index.jsp

Usuari escolar

des de l'Hospitalet de Llobregat

Can Serra[modifica]

Situació i Característiques Can Serra és un barri de l'Hospitalet de Llobregat, dins de l'àrea metropolitana de Barcelona. Està classificat territorialment dins del Districte V, juntament amb Pubilla Casas. Limita al sud amb el barri de El Centre, a l'oest amb Sanfeliu, al nord amb Pubilla Casas i el municipi d'Esplugues de Llobregat i a l'est amb el barri de La Florida. És una de les zones de l'Hospitalet de Llobregat més elevades respecte del nivell del mar, Els seus gratacels de vivendes li donen una silueta urbana singular que s'aprecia des de diversos indrets de la ciutat. La vida ciutadana s'aglutina al voltant de la plaça de la Carpa, del mercat i de la Casa de la Reconciliació, parròquia del barri on a més tenen lloc una gran part de les activitats de les entitats del barri. També hi ha espais verds com els jardins d'Antonio Machado, el parc metropolità de Les Planes o el parc de Can Boixeres. La millors situació de l'economia espanyola ha fet també de Can Serra una ciutat que gran varietat d'ètnies i cultures. Les aules dels seus centres docents compten amb una gran majoria d'alumnat estranger, i d'ells depend el futur del barri.


Transport Públic L'estació de metro de Can Serra -de la línia I- i l'estació central de RENFE, situada a la intersecció amb el barri de El Centre, són els principals serveis de transport a més, clar, de la xarxa d'autobusos urbans.


Dades del barri Superficie 0,32 km2 Població 10.685 habitants Densitat demogràfica 37.202 hab/km2 (dades del 2006)