Vés al contingut

Banderola

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Banderoles d'una exposició penjades al mateix edifici on se celebra

Una banderola és un tipus de bandera. El seu origen són els estendards i penons medievals que s'utilitzaven com a decoració quan tenia lloc un fet destacat a la comunitat: un torneig, una justa o una cerimònia (inauguració, lliurament de premis, etc.). També es van utilitzar variants per identificar els guerrers en el camp de batalla, com les nobori o les sashimono. Han evolucionat cap al seu ús actual, com a anunci d'esdeveniments que tenen una connotació de prestigi —com ara exposicions, fires de mostres, trobades culturals, etc.

Element de comunicació a l'exterior[modifica]

Banderoles del centre comercial Point Grey Village, a Vancouver (Canadà)

Actualment s'utilitzen molt en publicitat exterior. Són suports allargats de lona sobre els quals se serigrafien anuncis o missatges publicitaris. Les banderoles s'exhibeixen en llocs públics i es col·loquen lligades a pals o fanals.

Per a aconseguir un impacte més gran, s'acostuma a desplegar una sèrie d'elles en un entorn reduït, ja sigui una via d'accés, costat de l'edifici o als voltants del lloc de celebració. Podem observar una sèrie de banderoles a l'entrada d'un centre comercial o un altre tipus d'establiment, per destacar i cridar l'atenció a distància.

Els missatges impresos a les banderoles han de ser necessàriament breus, per la qual cosa acostumen a fer referència directa al fet anunciat. A causa del limitat espai disponible, poques vegades reprodueixen imatges i es limiten a imprimir el nom o marca comercial de l'esdeveniment o eslògans publicitaris directes. Una altra característica de les banderoles situades unes darrere d'altres, és que permet dissenyar diferents missatges de manera que es complementen o reforcen. El logotip de l'esdeveniment també acostuma a ser inclòs com a targeta de presentació i punt de referència.

Es tracta d'un suport publicitari relativament barat, fàcil i ràpid de col·locar. Pot plantejar-se com una acció efímera, relacionada amb un esdeveniment puntual o amb alguna instal·lació o fet permanent (en aquest cas, serà necessari un manteniment de les banderoles que, pel fet de ser a l'aire lliure, pateixen les inclemències del temps).

A més, es poden retirar en finalitzar la celebració, i es poden reutilitzar per al mateix propòsit en altres localitats on hagi de tenir lloc.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Banderola