Vés al contingut

Ben Shneiderman

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBen Shneiderman

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 agost 1947 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Catedràtic d'universitat ciències de la computació
1989 –
Founding director (en) Tradueix University of Maryland Human–Computer Interaction Lab (en) Tradueix
1983 – 2000
Professor associat ciències de la computació
1980 – 1989
Professor assistent Information systems (academic subject) (en) Tradueix
1976 – 1980
Professor assistent ciències de la computació
1973 – 1976 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióCity College de Nova York (1964–1968)
Bronx High School of Science
Universitat de Stony Brook Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballCiències de la computació, interacció persona-ordinador, user interface design (en) Tradueix, visualització d'informació i mitjà de comunicació social Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball College Park (1976–) Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinformàtic, enginyer, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Maryland (1976–)
Universitat d'Indiana a Bloomington, professor assistent (1973–1976)
Universitat de Stony Brook, instructor (1972–1973)
Farmingdale State College (en) Tradueix, instructor (1968–1972) Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralAndrew Sears Modifica el valor a Wikidata
Localització dels arxius
Premis

Lloc webcs.umd.edu… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: ben.shneiderman.9 Twitter (X): benbendc LinkedIn: ben-shneiderman-68004010 Youtube: UCVu-2y6AmGqxoKALyvCYAkA Flickr: 7137220@N05 Goodreads author: 110977 Modifica el valor a Wikidata

Ben Shneiderman (Nova York, 21 d'agost de 1947) és un informàtic nord-americà. La seva investigació principal està relacionada amb la Interacció Persona-ordinador. Seves són per exemple les 8 regles d'or del disseny.

Biografia[modifica]

Shneiderman és catedràtic d'Informàtica a l'Human-Computer Interaction Laboratory a la Universitat de Maryland a College Park. Es va graduar al Bronx High School of Science; es va llicenciar en Matemàtiques/Física al City College of New York el 1968, i va començar a estudiar a l'State University of New York at Stony Brook, on es va llicenciar en Informàtica el 1972 i es va doctorar el 1973.

Contribucions principals[modifica]

A més de la seva important contribució al disseny d'interfícies d'usuari, Shneiderman és conegut per la coinvenció (juntament amb Isaac Nassi) dels diagrames de Nassi-Shneiderman, una representació gràfica del disseny de programari estructurat.

Definí així mateix la Usabilitat Universal (Universal Usability) per sol·licitar més atenció a la diversitat d'usuaris, llenguatges, cultures, mides de pantalla, velocitat de les xarxes i plataformes tecnològiques implicades en el disseny d'interfícies d'usuari.

En els primers estudis sobre programació, va fer experiments que suggereixen que els diagrames de flux no són útils per escriure, entendre o modificar programes d'ordinador. El 1997 va ser elegit com a acadèmic de l'Association for Computing Machinery (ACM). És així mateix Doctor Honoris Causa per la Universitat de Guelph (Canadà) i per la Universitat de Castella-la Manxa (Espanya).[1]

El seu treball més important en els últims anys ha estat en la visualització de dades, creant els Mapes amb estructures d'arbre o treemaps [2] per a l'accés a dades de tipus jeràrquic. Exemples d'estructures d'arbre implementats inclouen Spotfire, Tableau Software, QlikView, SAS i Microsoft Excel. Ha desenvolupat així mateix cursors per a consultes dinàmiques amb múltiples gràfics coordinats que són els components principals de Spotfire, adquirit per TIBCO el 2007. El seu treball va continuar amb eines visuals d'anàlisi per a sèries temporals de dades, TimeSearcher, dades multidimensionals, Hierarchical Clustering Explorer, i dades extretes de xarxes socials, SocialAction.

Bibliografia Seleccionada[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Doctorado Honoris Causa de Ben Shneiderman». Arxivat de l'original el 2 de setembre de 2011. [Consulta: 17 novembre 2013].
  2. history page

Enllaços externs[modifica]